Wordpress Kurarken Yapılacak İlk 10 Şey

Blog yazmak istiyorsunuz ve WordPress‘i tercih ettiniz, sonra kurulumunuzu yaptınız. Hemen yazmaya başlayabilirsiniz tabi, fakat daha iyi bir blog için bazı püf noktaları var tabi. Güvenli, düzenli ve göze hitap eden bir blog için bu maddelere dikkat etseniz iyi olur.

● WordPress kurulumundan sonra ilk yönetici ve ilk kullanıcı admin olarak kaydedilir. Bunu değiştirmek için yeni bir kullanıcı oluşturun, yönetici yetkisi verin ve ardından admin kullanıcısını silin. Güvenli bir şifre oluşturmayı da unutmayın.

Ayarlar >>> Kalıcı Bağlantılar‘a girin ve Özel Yapı bölümüne şunu yazın: /%postname%/ Böylece site.com/yazi-ismi bağlantılarıyla yazılarınıza ulaşabileceksiniz. Dilerseniz diğer seçenekleri de kullanabilirsiniz.
● Bir tema indirin veya kendi temanızı tasarlayın. Tema klasörünüzü wp-content/themes‘in içine gönderdikten sonra Tasarım bölümünden aktif edin ve yeni görünümüze kavuşun.
● Kurulumdan sonra varsayılan kategori “Kategorilenmemiş” olur ve yazdığınız yazıları mecburen bu kategori altında yayınlarsınız. Fakat yazınızı farklı bir kategori altında yayımlamak istiyorsanız, yeni kategoriler eklemelisiniz. Yönet >>> Kategoriler‘e girerek kategorilerinizi yönetebilirsiniz.
Akismet eklentisi ile spam olarak adlandırılan gereksiz yorumlar otomatik olarak tespit edilir ve istenmeyen yorumlar olarak arşivlenir. Bunları dilerseniz silebilirsiniz. Akismet, WordPress ile kurulu olarak gelir. Aktif etmek için Eklentiler‘e girin ve Akismet’i aktif edin. Aktivasyonu tamamlamak için sizden API Key isteyecektir. API Key’iniz yoksa WordPress.com‘a üye olduktan sonra profilinizi görüntüleyerek sahip olabilirsiniz. Ardından tek yapmanız gereken Eklentiler >>> Akismet Yapılandırması‘na girip kodunuzu girmek.
Ayarlar bölümündeki her türlü zımbırtıya göz atın ve gerekli düzenlemeleri yapın. Genel sekmesinden başlayabilirsiniz.
● Feedburner ve Google Analytics hesabı edinin.

● Google XML Sitemaps eklentisini kurun ve sitemap dosyanızı oluşturun. Böylece arama motorları sitenizi daha kolay indexleyecektir. Herhangi bir yazı yazdığınızda/düzenlediğinizde, sitemap kendisini güncelleyecektir. Eklentiyi kurduktan sonra Google Webmaster‘a girin ve sitenizi onaylamanızı sağlayacak maddeleri takip edin. Daha sonra “Sitemap Ekle” ile sitemap oluşturabilirsiniz..


Wp-content/plugins/ klasörü içine boş bir index.html dosyası gönderin. Böylece kullandığınız eklentileri kimse bilmeyecektir, bu da eklentide açık varsa güvenliğinizi arttıracaktır.

Eğer beğendiyseniz, sitenizde yayınlamak istiyorsanız, lütfen kaynak belirtiniz.

Bu yazıya 0 adet yorum yapılmış. Düşüncelerini belirtmek istiyorsan durma yorumunu paylaş!

0 yorum:

Yorum Gönder